Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

S’obre el termini per presentar propostes per als Pressupostos Participatius de 2023

Del 16 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023, les persones que viuen o treballen a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant poden dir a quines inversions volen destinar 200.000 € del pressupost municipal de l’any que ve

El quart procés de Pressupostos Participatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja està en marxa. Mitjançant aquest mecanisme de participació i gestió del municipi que ha engegat l’Ajuntament, la ciutadania podrà proposar a què es destinarà una part dels recursos municipals: 200.000 euros del pressupost de 2023.

Aquest divendres 16 de desembre ha començat la fase de presentació de propostes, que durarà fins al diumenge 8 de gener de 2023. Durant aquest període, les persones que viuen o treballen al municipi podran presentar un màxim de 2 propostes: per internet, a través del web municipal www.vandellos-hospitalet.cat; o presencialment, a diversos equipaments municipals (a l’Ajuntament de Vandellòs, la Casa de la Vila de l’Hospitalet, les biblioteques municipals, Ca la Torre de Vandellòs, la Piscina coberta de l'Hospitalet, el Casal de Masriudoms i el Casal de Masboquera).

Per facilitar-ne la recollida de propostes, a més, es col·locarà una urna al Parc de Nadal de Vandellòs (27 i 28 de desembre) i al Parc de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant (del 2 al 4 de gener) perquè qui ho desitgi pugui emplenar-ne el formulari i dipositar-lo.

Tal com es va explicar ahir dijous, 15 de desembre, en les reunions informatives que van tenir lloc al vespre a la Casa de Cultura  Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant i a Ca la Torre de Vandellòs, la novetat principal d’aquesta edició seran les dues sessions de priorització que hi haurà el 25 de gener, en què les persones assistents seleccionaran les propostes, prèviament validades per la comissió tècnica municipal, que passaran a la fase de votació.

Com sempre, les propostes presentades hauran de complir uns requisits: fer referència a competències municipals, ser concretes i avaluables econòmicament, ser inversions, ser viables tècnicament, ser accions sostenibles i ser d’interès general. Com a novetat, cadascuna de les propostes presentades no podrà superar el cost de 100.000 euros.

En les noves sessions de priorització, es triarà un nombre suficient de propostes que representin el conjunt dels nuclis del municipi, que seran les que la comissió tècnica municipal acabarà validant tècnicament i econòmicament de manera definitiva.

Tota la població de 16 anys o més, empadronada al municipi, podrà escollir les propostes validades que consideri més necessàries. Cada persona podrà votar un màxim de tres propostes. El període per fer-ho, virtualment o presencialment, començarà el 20 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març. Els resultats del procés es presentaran públicament el 13 de març.

Galeria d'Imatges