Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Territori posa en marxa dues noves línies d’autobús entre l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja i Tarragona i Reus

Els serveis milloraran la comunicació amb el Complex Educatiu de Tarragona (CET), la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. El temps del trajecte fins a Reus es reduirà en un 40%
Territori posa en marxa dues noves línies d’autobús entre l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja i Tarragona i Reus
Els representants municipals i de la Generalitat de Catalunya a la parada de l'autobús de l'Hospitalet de l'Infant

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en marxa dues noves línies d’autobús per millorar la connexió entre els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp i Tarragona i Reus. Es tracta de dos nous serveis que començaran a funcionar el pròxim dimarts 19 d’abril.

Una de les línies connectarà l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja (Mont-roig del Camp) amb el Complex Educatiu de Tarragona (CET) i l’Estació d’autobusos de Tarragona. El servei disposarà de sis expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, i de dues expedicions per sentit els caps de setmana i festius.

Els horaris estan plantejats perquè l’alumnat pugui anar a fer classe al CET i als altres centres eductius de la ciutat (universitat i formació professional). Els horaris també han tingut en compte els desplaçaments per motius laborals, comercials o sanitaris.

L’altre servei que entrarà en funcionament connectarà l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja amb Reus. Es tracta d’un autobús directe que farà sis expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, i que reduirà fins a un 40% el temps de trajecte. La comunicació entre aquests municipis es fa actualment amb la línia que connecta Tivissa i Reus, que és molt més lenta perquè atén els desplaçaments interns i disposa de nombroses parades.

Els horaris, en aquest cas, estan pensats per facilitar l’accés a la Universitat Rovira i Virgili i per afavorir els desplaçaments laborals. L’autobús també facilita el desplaçament a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Els dos nous serveis d’autobús formaran part del sistema tarifari integrat de l’ATM del Camp de Tarragona i suposen una aposta del Departament per a la millora de la mobilitat sostenible.

La presentació d’aquests nous serveis ha tingut lloc avui dilluns 11 d’abril a l’Hospitalet de l’Infant i a Miami Platja i ha comptat amb l’assistència de la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius; la directora dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona, Trinitat Castro; la gerent de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) Camp de Tarragona, Eugènia Domènech; amb l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i amb la 1a tinenta d’alcalde de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez.

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha afirmat: «Amb la posada en funcionament d’aquests nous serveis, el continu urbà format pels nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i Miami-Platja quedarà directament connectat amb les dues ciutats capitals del Camp de Tarragona».

Garcia ha afegit: «És una resposta de la Generalitat de Catalunya a una vella reivindicació dels dos nuclis d’una oferta de mobilitat àmplia i àgil que pugui ser una alternativa real al transport privat i permeti aproximar els veïns i veïnes als principals centres educatius de formació professional i universitaris de la demarcació, així com als principals centres sanitaris de referència. Aquestes línies d’autobús directes afavoriran també la connectivitat bidireccional, ja que es disposarà d’un bon nombre de freqüències diàries».

En la mateixa línia, la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, també ha destacat que “fa molt de temps que la nostra gent ens demana aquesta connexió diària amb l’hospital Sant Joan de Reus i amb la Laboral, per aquest motiu estem molt satisfets que finalment la Generalitat hagi apostat per fomentar el transport públic a la nostra zona, el camí que hem de seguir si volem millorar en la sostenibilitat”.

Pérez també ha volgut remarcar que aquestes línies d’autobús directes “afavoriran un acostament de la població de Reus i Tarragona cap al nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja, de gran valor i atractiu turístic i comercial i encara desconeguts per bona part de la població del Camp de Tarragona”.

Arxius adjunts