Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Una setantena d’alumnes de l’Hospitalet de l’Infant estan participant en el programa de vela Esport Blau Escolar

L’Ajuntament i el Club Nàutic han renovat enguany l’acord de col·laboració per implementar aquest projecte impulsat per la Federació de Catalana de Vela i la Generalitat de Catalunya
Una setantena d’alumnes de l’Hospitalet de l’Infant estan participant en el programa de vela Esport Blau Escolar
Un dels grups d'alumnes de 5è que està prenent part en el programa, amb l'alcaldessa, la regidora d'Esports, el president del Club Nàutic i el director de l'Escola Mestral.

Gràcies a l’acord de col·laboració que han signat enguany l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, des del mes d’abril, un total de 72 escolars del municipi estan navegant un cop a la setmana des de les instal·lacions del Club.

Durant aquest últim trimestre del curs, aquests alumnes de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant estan participant en el programa Esport Blau Escolar, impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius del litoral català.

Aquest programa, pioner a l’Estat espanyol, combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física.

Els continguts dels programa se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les cinc disciplines: la vela lleugera, el windsurf, el kitesurf, el patí de vela i el creuer.

Consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida al centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu.

Per implementar el programa Esport Blau Escolar per quarta vegada al municipi, l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i el president del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, Óscar Beltrán, han signat enguany un conveni de col·laboració, per mitjà del qual l’Ajuntament es va comprometre a fer una aportació econòmica de gairebé 2.000 euros al Club Nàutic per ajudar a finançar l’activitat i l’adquisició de material. Aquest acord ha fet possible que aquest curs 2023/2024 els 72 alumnes de 5è de primària de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant estiguin gaudint ara del plaer de navegar.

L’Escola Valdelors de Vandellòs és previst que faci les sessions objecte d’aquest conveni el curs vinent (2024-2025), amb l’alumnat de  5è i 6è de primària conjuntament, que van a la mateixa classe i són un grup reduït.

«L’objectiu de l’Ajuntament és promocionar la inclusió dels esports nàutics com a pràctica esportiva generalitzada i accessible a la població, en especials als infants i joves», ha explicat la regidora d’Esports, Yolanda Marqués.

El president del Club Nàutic, Óscar Beltrán, ha destacat l’increment del nombre d’infants i joves que s’han inscrit a l’oferta de cursos de vela arran de la implantació del programa Esport Blau Escolar.