Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Una vuitantena d’alumnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant està participant en el programa de vela Esport Blau Escolar

L’Ajuntament i el Club Nàutic van renovar l’acord de col·laboració per implementar aquest projecte impulsat per la Federació de Catalana de Vela i la Generalitat de Catalunya per tercera vegada al municipi
Una vuitantena d’alumnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant està participant en el programa de vela Esport Blau Escolar
Un grup d'alumnes de l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant navegant

Gràcies a l’acord de col·laboració que van signar l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, des d’aquest mes d’abril, un total de 83 escolars del municipi estan navegant un cop a la setmana des de les instal·lacions del Club i així ho continuaran fent durant el darrer trimestre d’aquest curs.

Durant aquest període, aquests alumnes de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs participaran en el programa Esport Blau Escolar, impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius del litoral català.

Aquest programa, pioner a l’Estat espanyol, combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dins de l’assignatura d’Educació Física.

Els continguts dels programa se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyament Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les cinc disciplines: la vela lleugera, el windsurf, el kitesurf, el patí de vela i el creuer.

Consisteix en 10 sessions anuals, distribuïdes en una primera sessió impartida al centre educatiu, 4 sessions de vela lleugera col·lectiva, 4 sessions de vela lleugera doble i individual i una última sessió que consisteix en una jornada final de caire lúdic competitiu.

Per implementar el programa Esport Blau Escolar al municipi, a finals de l’any passat, l’alcalde, Alfons Garcia; i el nou president del Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, Óscar Beltrán, van signar un conveni de col·laboració, per mitjà del qual l’Ajuntament es va comprometre a fer una aportació econòmica de més de 2.000 euros al Club Nàutic per ajudar a finançar l’activitat i l’adquisició de material. Aquest acord ha fet possible que aquest curs 2022/2023 els 68 alumnes de 5è de primària de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant estiguin gaudint ara del plaer de navegar.

L’Escola Valdelors de Vandellòs ha preferit fer les sessions objecte d’aquest conveni, amb l’alumnat de 5è i 6è de primària conjuntament, que van a la mateixa classe i són un grup reduït (aquest curs són 15 nens i nenes). Per tant, aquest centre educatiu del municipi tornarà a participar en el programa el curs 2024/2025.

Galeria d'Imatges