Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Unes 350 participaran en la 12a Cursa de la Portella de l’Hospitalet de l’Infant aquest diumenge 19 de març

En aquesta edició, hi haurà tres modalitats: la cursa clàssica, la cursa exprés i la caminada i, com a novetat, una cronoescalada
Unes 350 participaran en la 12a Cursa de la Portella de  l’Hospitalet de l’Infant aquest diumenge 19 de març
Imatge d'arxiu de la Cursa de la Portella de Jordi Santacana

Unes 350 persones s’han inscrit a la 12a Cursa de la Portella, l’esdeveniment esportiu de muntanya organitzat pel Club Centre Excursionista Serres el Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per a aquest diumenge 19 de març.

En aquesta edició, hi haurà tres modalitats:

- la cursa clàssica, que té un recorregut de 17 km, amb un desnivell positiu acumulat de 900 m, que està adreçada a corredors i corredores de com a mínim 14 anys, amb experiència.

- la cursa exprés, de 10 km i 300 m de desnivell positiu, per a corredors i corredores de com a mínim 14 anys que es vulguin iniciar en el món de les curses de muntanya.

- la caminada, oberta a tothom, amb un recorregut de 10 km i un desnivell positiu de 300 m, que transcorre paral·lel a la costa i travessa l’Espai d’Interès Natural de la Rojala-Platja del Torn.

La major part dels tres circuits passaran per senders, corriols i camins de terra, tots ells degudament senyalitzats amb cintes o marques al terra, que permetran als i les participants gaudir dels paisatges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, caracteritzats pel contrast entre mar i muntanya. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’objectiu d’aquesta cursa és fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi.

Obsequis i trofeus

A totes les persones que hi participin se’ls donarà una bossa amb diferents obsequis. A més, en les modalitats de cursa clàssica i exprés, tindran premi els 5 primers classificats absoluts masculins i femenins i el primer classificat masculí i femení local. També es lliurarà un premi al primer classificat masculí i femení de la categoria local, formada pels socis i sòcies del Club Centre Excursionista Serres del Mestral.

A més, enguany, com a novetat, dins de la modalitat de la cursa clàssica hi haurà la «Cronoescalada 2 torres». El corredor o corredora que sigui més ràpid a fer el tram de pujada del «tub» (primer avituallament) fins a les dues torres s’endurà un premi.

Com que la caminada està considerada una activitat no competitiva, no s’han establert premis per a aquesta modalitat.

El punt de sortida i d’arribada de les curses i de la caminada serà la plaça Àster de l’Hospitalet de l’Infant, a partir de les 9.30 h, en el cas de la cursa clàssica; i de les 10 h, en el cas de la cursa exprés i de la caminada.

Més informació a www.serresdelmestral.cat