Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aconsegueix 5 places públiques per a la residència per a la gent gran i 6 per als centres de dia

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha respost a la sol·licitud de places públiques que havia fet l’Ajuntament
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aconsegueix 5 places públiques per a la residència per a la gent gran i 6 per als centres de dia
L'alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora de Benestar Social, Sílvia Pujol, donant la bona notícia als usuaris del centre de dia de l'Hospitalet de l'Infant.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aconseguit places públiques concertades per als tres centres d’acolliment residencial per a gent gran que hi ha actualment al municipi. Segons ha informat aquest dijous 20 de juliol l’alcaldessa, Assumpció Castellví, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha comunicat al consistori que la residència per a la gent gran de Vandellòs podrà disposar de 5 places públiques; el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, de 4; i el centre de dia de Vandellòs, de 2. Perquè es formalitzi aquest compromís, l’Ajuntament haurà d’aprovar per ple la petició d’un conveni interadministratiu que estableixi les condicions per a la prestació d’aquestes places.

L’Ajuntament havia demanat places públiques per aquest centres des que es van obrir (els centres de dia es van posar en funcionament l’any 2012; i la residència, el 2018).«La consecució d’aquestes places és una molt bona notícia perquè dona resposta a les necessitats de la gent gran del municipi que no tenen els recursos econòmics suficients per assumir el cost d’aquestes serveis», han dit l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora de Benestar Social, Sílvia Pujol.

Les places públiques estan finançades per la Generalitat de Catalunya. Els usuaris i usuàries que les obtinguin, sobre la base d’uns requisits establerts per aquesta administració, hauran d’abonar un preu públic en funció dels seus ingressos.

Característiques de la residència i dels centres de dia per a la gent gran

La titularitat de la residència d’avis Lo Parralet de Vandellòs i del centre de dia de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant és municipal, però estan gestionats per la Fundació per a l’Atenció Social.

La residència té una capacitat de 15 places; el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, de 36 places; i el centre de dia de Vandellòs, de 21 places.

Les places de la residència i dels centres de dia estan acreditades per la Generalitat de Catalunya. Això significa que aquests equipaments municipals tenen autorització per atendre persones que tenen reconeguda una prestació econòmica vinculada al servei de residència assistida per a gent gran de caràcter temporal o permanent, del Sistema Català d'Autonomia i Atenció a la Dependència (PEV). Els usuaris i usuàries amb dret a prestació que tenen reconegut un grau 2 o 3 de dependència poden rebre una subvenció de la Generalitat de Catalunya, amb un import variable en funció de la seva renda personal.