Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebra el Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia

Per commemorar aquesta data, l’Ajuntament ha organitzat uns tallers sobre diversitat sexual i de gènere a les escoles del municipi i dissabte oferirà el musical “Las Chicas del Coro”
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebra el Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia
Un grup de 5è de l'Escola Mestral, participant en un dels tallers

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBTIfòbia, avui dimarts 17 de maig, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat uns tallers sobre diversitat sexual i de gènere a les escoles del municipi. Aquests tallers estan adreçats a l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant; a l’alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de l’Escola Valdelors de Vandellòs i a l’alumnat de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). 

En aquests tallers, l’equip de la Regidoria d’Igualtat aclareix als joves conceptes sobre la qüestió LGTBTI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i els ensenya què és allò biològic, què és construcció social, què és identitat de gènere, orientació sexual, expressió de gènere, etc.

«Es tracta de visibilitzar la diversitat de gènere des de la positivitat i el respecte, per prevenir qualsevol situació d’LGBTIfòbia i promoure un entorn de confiança, suport i seguretat per a l’alumnat LGBTI+», ha explicat el regidor d’Igualtat, Diego Garcia.

En el marc d’aquest Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia: lesbofòbia, gaifòbia, bifòbia i transfòbia, adoptat des de l'any 1990, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, les Regidories d’Igualtat i de Cultura han programat la comèdia musical «Las Chicas del Coro» per al proper dissabte, 21 de maig, a les 19 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. Aquest espectacle creat per Ferran Gonzàlez i Las Fernandas i dirigit per Rubén Yuse, està protagonitzat per una actriu i cinc actors.

Explica la història de Cristal, Dina i Leo, tres drag queens que viuen a Madrid i participen en un concurs de talents per intentar aconseguir el seu somni: fer-se un forat en el panorama musical. Per aconseguir-ho els tocarà convertir-se en les coristes d’una diva de vuitanta anys, Blanca Tonegra, de la qual ningú es recorda; així que abandonen la capital per fer una gira amb ella.

L’orientació sexual, la identitat de gènere i ser fidel als principis de cadascuna, juguen un paper importantíssim en el desenvolupament de la història, en què mentides, orgulls, etc., es barregen amb talons, humor i molt brilli brilli (més detalls a www.culturaalabast.cat).

Com a actuació simbòlica, l’Ajuntament també ha penjat unes banderes multicolors que representen el col·leciu LGTBTI a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant. Amb l’adhesió a la commemoració d’aquest Dia Internacional, el consistori ha volgut recordar que cal donar resposta a tota  situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. També ha volgut condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; i fer una crida a tota la societat civil per a erradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

Galeria d'Imatges