Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’actes

Entre les propostes previstes del 4 al 28 de març, destaquen les que protagonitzaran la directora de cinema Mabel Lozano, la reconeguda pallassa Pepa Plana i les còmiques del xou “Calladitas estáis más guapas”
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’actes
Cartell dels actes organitzats a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb motiu del 8M

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el dimarts 8 de març, les regidories d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració de diverses entitats i dels mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs). Les activitats començaran el divendres 4 de març i finalitzaran el dilluns 28 de març.

Aquests actes tenen com a objectiu principal «reivindicar el dret de les dones a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional, trencar estereotips i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història», segons han explicat el regidor d’Igualtat, Diego García; i la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

Amb aquesta finalitat, s’han preparat diferents tipus de propostes. Entre aquestes, destaquen:

- La projecció del documental «Maternitats» i posterior xerrada col·loqui, a càrrec del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, CDIAP Baix Camp i Priorat. La idea original d’aquest documental, produït per Josep Varo, va ser d’aquest centre. En aquest treball, que es podrà veure el divendres 4 de març, a les 18 h, a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, quatre mares de fills amb discapacitat parlen de com han viscut i viuen aquesta realitat.

- La projecció del documental «Biografía del cadáver de una mujer» i la xerrada col·loqui amb la seva directora, Mabel Lozano, qui per aquest treball que ret homenatge a les dones prostitutes que han estat assassinades va rebre el Goya al Millor Curtmetratge Documental de 2021. Aquesta activitat està prevista per al dissabte 5 de març, a les 19 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

- L’espectacle «Veus que no veus» de la companyia de la famosa pallassa Pepa Plana, un referent internacional com a clown femenina. El diumenge 6 de març, a les 18 h, al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant ella i Clara del Ruste presentaran la versió femenina de les anomenades «entrades clàssiques», els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. Aquest acte està recomanat per a persones majors de 16 anys.

- L’espectacle feminista "Calladitas estáis más guapas", que es podrà veure el dissabte 12 de març, a les 22 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. És una comèdia irreverent, escrita, interpretada i dirigida exclusivament per dones.

- Les IX Jornades literàries titulades «Paraula de dona», organitzades per la Regidoria de Cultura i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sota la coordinació de la professora i escriptora Joaquima Nolla. Aquests jornades inclouran quatre xerrades, dues de les quals aniran a càrrec de la Joaquima Nolla i les altres dues, de les escriptores M. Lluïsa Amorós i Gemma Lienas, tots els dilluns del mes de març, a les 19 h, al Centre Cultural Infant Pere (Sala Bonet Castellana).

- La Festa Dones Creadores, prevista per al dissabte 26 de març a l l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta festa, que servirà de cloenda del programa d’actes, inclourà dos tallers gratuïts adreçats al públic jove i adult femení, a partir de les 10.30 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou: un de dansa, a càrrec de l’Esther Sánchez, experta en mindfulness; i un altre de dj, a càrrec d’AWWZ, una de les dj i productores més reconegudes d’Espanya i Llatinoamèrica; i uns concerts a càrrec de les artistes locals Júlia Bobb i Patrícia Benaiges; de Bali Cejas, una artista de Cambrils que envoltada de músics de primer nivell explora els ritmes del jazz, la rumba i el flamenc; de la banda d’indi rock Onniria, formada a Tarragona i Girona; i de l’artista barcelonina AWWZ que oferirà una sessió de dj. Per participar en els tallers, caldrà inscripció prèvia (aquí)


També s’han programat dues sessions de cinema: una per al dijous 10 de març, a les 19 h, a l’Auditori de Vandellòs amb la pel·lícula «Libertad»; i una altra per al dijous 17 de març, a les 19 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, amb la pel·lícula del Cicle de Cinema Gaudí «Sis dies corrents» (en aquest últim cas, abans de la projecció de la pel·lícula s’emetrà l’entrevista amb la directora del film, Neus Ballús); i dues sessions de contacontes, a càrrec de Sílvia Palazón, que explicarà la història de «Yimulimuli i el drac» el divendres 18 de març a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant; i el divendres 25 de març, a les 18 h, a l'Auditori de Vandellòs.

La lectura institucional del manifest consensuat per les entitats municipalistes tindrà lloc el dimarts 8 de març, a les 12 h, davant de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració del Grup de Dones Blanca d’Anjou i de l’Escola Municipal de Música; i a les 13 h, davant de l’Ajuntament de Vandellòs, amb la col·laboració del Grup de Dones Alamanda del CCERV i de l’Escola Municipal de Música.

A més, de l’11 al 17 de març, l’equip de la Regidoria de Joventut impartirà unes tallers d’igualtat a l’alumnat de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant; i els mitjans de comunicació municipals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) emetran una programació especial a l’entorn a la temàtica de la dona.

Per donar visibilitat al paper i a les reivindicacions de les dones, igualment, del 4 al 28 de març, l’Ajuntament il·luminarà amb el color lila la façana de Ca la Torre de Vandellòs; i amb el logo del Dia Internacional de les Dones, la façana del Centre Cultural Infant Pere a l'Hospitalet de l'Infant.

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges