Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant competirà aquest estiu amb 26 municipis de Catalunya per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Aquesta iniciativa premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments participants pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant competirà aquest estiu amb 26 municipis de Catalunya per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio
Presentació de la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment de Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té per objectiu guardonar l’esforç dels més de 940 establiments hostalers de la província i l’activisme de 6 dels seus municipis per la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la gestió correcta dels seus residus. 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i els establiments hostalers del municipi se sumen a les localitats participants de: Calafell, Salou, Tarragona, Cambrils i Mont-roig del Camp, les quals, tractaran d’arrabassar les seves Banderes Verdes a Torroella de Montgrí – l’Estartit i Castelldefels, guardonades en l’última edició de Banderes Verdes a Catalunya.

La campanya preveu accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’ells es genera directament en el sector hostaler, i per això la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

Aquesta iniciativa s’ha presentat avui dijous, 7 de juliol, a Salou, en un acte que ha comptat amb el regidor de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Frederic Escoda; i els representants municipals de  Mont-roig del Camp, Tarragona, Calafell, Salou; i Silvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya.

 

Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per conèixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen als bars i restaurants costaners a tot Catalunya.

Les enquestes les faran educadors ambientals de forma presencial durant el mes de juliol i aconseguiran un univers de 1.089 establiments entre bars, guinguetes i restaurants a Barcelona.

Alguns dels àmbits que s’analitzaran serà la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica o el consum responsable. En un context d’emergència climàtica, serà possible comptar amb una fotografia del sector en aquest àmbit i compartir casos d’èxit i bones pràctiques escalables.

En acabar la temporada, Ecovidrio premiarà els dos establiments, de Catalunya, més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.

 

Banderes Verdes: es consolida el moviment a favor de la sostenibilitat en les nostres costes

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives claus de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, en l’àmbit nacional, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de gairebé 15.000 establiments. En total, en el tancament de cada edició s’entregaran vuit Banderes Verdes en tot l’Estat.

Almería, Mojácar, Castelldefels, Torroella de Montgrí – l’Estartit, El Campello, Calp, Cartagena y Sant Antoni de Portmany van ser els vuit reconeguts pel seu activisme a favor de l’economia circular i la recuperació verda de l’any passat i competiran per revalidar el reconeixement. Gràcies al moviment Banderes Verdes l’any 2021 es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, que el seu posterior reciclat va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO2, tals com retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

 

La competició per la Bandera Verda: sistema de puntuació

La competició per les banderes verdes d’Ecovidrio compta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com l’augment del volum en la recollida selectiva d’envasos de vidre del municipi, el percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius, i el compromís adquirit pels consistoris locals per fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i els visitants.

Amb l’objectiu de facilitar a tots els hostalers la seva tasca, Ecovidrio reforçarà la contenerització i entregarà mitjans de manera gratuïta per al transport dels residus. Amb un equip sobre el terreny format per gairebé 100 persones, l’entitat recorrerà un a un els establiments per oferir formació ambiental i fomentar mesures d’economia circular entre els participants. A més, durà a terme un control dels volums d’ompliment per reforçar les rutes de recollida si és necessari.

Galeria d'Imatges