Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hissa la Bandera Blava 2023 a totes les platges del municipi

La Bandera Ecoplayas 2023 oneja igualment ja a les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava i també a la Cala Justell
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hissa la Bandera Blava 2023 a totes les platges del municipi
Els representants municipals, amb la Bandera Blava 2023

Aquest dissabte 8 de juliol ha tingut lloc la hissada de la Bandera Blava 2023 a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’acte oficial s’ha celebrat a la Platja de l’Arenal i ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i de la regidora de Turisme i Platges, Elidia López, acompanyades per diversos regidors i regidores i per un grup de grallers i tabalers de l’entitat local Foment Cultural.

Totes les platges del municipi han aconseguit aquest guardó, que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis. En concret, les tres platges de l’Hospitalet de l’Infant (la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn); i també la platja de l’Almadrava. Es tracta d'un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education(FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

El guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció del medi.

A Catalunya, aquest 2023 han estat guardonades un total de 96 platges (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més que l’any passat). Entre els ports premiats, es troba novament el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant.


Bande
ra Ecoplayas 2023

Totes les platges del municipi també llueixen aquest estiu la Bandera Ecoplayas 2023. Les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu, del Torn i de l’Almadrava i també la Cala Justell han tornat a rebre enguany la Bandera Ecoplayas, un guardó que concedeix l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) amb l’objectiu de distingir les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental.

El jurat d’aquests premis avalua una sèrie de criteris objectius en matèria d’equipaments i manteniment, des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat. En el cas de les platges anteriorment guardonades, valora l’evolució en l’últim exercici (manteniment dels aspectes positius i millores efectuades), segons els criteris mencionats.

Les quatre platges també han renovat el certificat de qualitat ambiental EMAS.

En aquest sentit, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció de 2.500 euros a l'Ajuntament pels diferents distintius de qualitat assolits.

Galeria d'Imatges