Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rep un reconeixement d’Ecovidrio pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre a l’estiu

Durant aquest període, el municipi va recollir un 41% més d’aquest tipus de residus que l’any anterior, en el marc de la campanya Moviment Banderes Verdes
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rep un reconeixement d’Ecovidrio pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre a l’estiu
La regidora Lupe Capella va recollir el reconeixement en representació de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha rebut un reconeixement d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim  sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i de l’Agència de Residus de Catalunya , com a participant de la campanya Moviment Banderes Verdes a Catalunya, pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i l’impuls de l’economia circular. El municipi ha recollit selectivament en els mesos d’estiu 22.350 kg de residus d’envasos de vidre, el que suposa un increment del 41% respecte el mateix període de l’any passat. D’aquesta manera ha superat, amb escreix, el repte d’Ecovidrio, que li havia proposat augmentar un 9% el percentatge de recollida.

Això ha estat possible gràcies a la feina en equip del consistori, la ciutadania i la cinquantena d’establiments d’hostaleria del municipi  que han pres part en la campanya.

En el rànquing dels 23 municipis catalans que han competit en el marc d’ aquesta iniciativa que ha tingut lloc durant els mesos d’estiu i que reconeix l’esforç de l’hostaleria local per reciclar envasos de vidre en temporada alta i l’activisme dels consistoris per sensibilitzar la ciutadania i les persones visitants, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha quedat en 11a posició. Torroella de Montgrí-l’Estartit  i Castelldefels han estat els municipis guanyadors de les Banderes Verdes a Catalunya.

La competició es basa en una metodologia de puntuació que pondera l’increment de la recollida selectiva durant els mesos de juliol i agost amb objectius específics per a cada població, el nombre d’establiments hostalers que participen en la campanya i la participació dels ajuntaments per difondre la importància del reciclatge d’envasos de vidre entre la ciutadania.

Tots els guardons es van lliurar el divendres 5 de novembre a Barcelona, en un acte presidit per  Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, acompanyat per José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio. En representació de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, hi va assistir la regidora de Serveis Socials i Salut, Lupe Capella, que va recollir el reconeixement “Iglú Verd”.