Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se suma a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”

L’objectiu és que les dones en situació de violència domèstica comptin al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900900120 o al 112
Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se suma a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”
Comerç adherit a la campanya mostrant el cartell identificatiu.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha animat els comerços locals que estan operatius en aquests dies de confinament a participar en la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, de l’Institut Català de les Dones (ICD) i dels Mossos d’Esquadra. Per promoure la col·laboració dels establiments comercials en aquesta campanya, la Regidoria d’Igualtat i l’empresa municipal de Promoció Econòmica IDETSA, juntament amb l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, s’han posat en contacte amb aquests, per informar-los sobre aquesta iniciativa que es concreta en posar en un lloc ben visible el cartell amb el missatge següent: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.  

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900 900 120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència. Si la dona ho prefereix, pot demanar al comerciant que li deixi un telèfon per fer ella la trucada.

El personal de la Regidoria d’Igualtat reparteix aquests cartells als establiments comercials que volen sumar-se a la campanya. Fins al moment, ja s’hi han adherit gairebé una vintena. En els propers dies, els proporcionarà també unes xapes amb els hashtags #JoActuo #NoEstàsSola i el telèfon confidencial i gratuït 900 900 120, especialment pensades per aquells comerços que fan servei a domicili, perquè les dones en situació de violència masclista puguin saber que col·laboren amb aquesta iniciativa.

Cal tenir en compte que una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis,  trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments. 

En la notícia d’aquesta campanya penjada en la pàgina web de l’Ajuntament (www.vandellos-hospitalet.cat) es pot consultar el llistat de comerços adherits a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”. Si algun altre comerç s’hi vol sumar, pot enviar un correu a igualtat@vandellos-hospitalet.cat i se li farà arribar el cartell identificatiu.

 

Farmacia Aragonés 

Farmacia Alba

Veterinari Marcel

Veterinari Ciré

Fleca Sant Roc

Galeria d'Imatges