Aquest mes de juny se celebren les V Jornades marítimes a l’Hospitalet de l’Infant

Aquest mes de juny se celebren les V Jornades marítimes a l’Hospitalet de l’Infant
El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, les V Jornades marítimes per aquest mes de juny.
 
En aquesta edició, les Jornades consten de dues conferències, que s’oferiran a les 19.30h, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant (a la Sala Ferrer Malet, concretament).
 
La primera, programada per al dilluns 3 de juny, duu per títol “El Correu. Un derelicte a l’Hospitalet de l’Infant” i anirà a càrrec del mestre instructor de submarinisme Enric Calabuig. Calabuig parlarà sobre el transatlàntic italià «Cavour», més conegut com «El Correu», que es va enfonsar al litoral tarragoní, entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, durant la Primera Guerra Mundial. Actualment, és un popular punt de busseig.
 
La segona xerrada, prevista per al dilluns 17 de juny, es titula “El comerç català amb Amèrica”. Aquesta, de fet, és una de les línies d’investigació del Dr. Josep Fàbregas Roig, professor d’Història Moderna de la URV i autor de diversos llibres i articles. Fora de la universitat, Fàbregas és secretari general del Centre de Lectura de Reus.