L’espectacle de Paupi el Mago posa punt final als cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant

L’espectacle de Paupi el Mago posa punt final als cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant
El dimecres 26 de juny va tenir lloc la festa de final  dels  cursos de català impartits a l’Hospitalet de l’Infant en el marc del conveni de col·laboració entre el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. 
 
L’espectacle de Paupi el Mago, que va deixar el públic bocabadat, va servir, com va explicar Magda Aragonès, la professora dels cursos, per celebrar l’Any Brossa Joan Brossa era molt aficionat a la màgia i havia fet de mag, i per això l’il·lusionista va obrir i tancar la seva actuació amb un truc especial  dedicat al poeta avantguardista. 
 
Anna Saperas, directora del CNL de l’Àrea de Reus, va felicitar l’alumnat, la professora, el voluntariat i els establiments col·laboradors per la seva contribució a crear xarxa lingüística i social, i va agrair l’interès de l’Ajuntament a fer l’oferta permanent de cursos de català al municipi.
 
Va cloure l’acte la regidora Núria Ortiz, que va animar els participants a posar en pràctica tots els coneixement adquirits als cursos utilitzant el català i es va comprometre a continuar organitzant cursos.
 
Curs intensiu de nivell Bàsic 1 a l’estiu
 
De fet, aquest mateix dilluns dia 1 de juliol començarà un curs de nivell Bàsic 1 adreçat a persones que no parlen el català. Es farà cada dia del mes de juliol de 16.15 a 18.15 i està impulsat pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp amb el finançament de la Secretaria de Migracions, Igualtat i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
 
Si algú hi està interessat es pot posar en contacte amb el CNL (977 12 88 61), que comprovarà si té el nivell adequat i si encara  hi ha places disponibles.
 
A la tardor es preveu que hi torni a haver oferta de diversos nivells.
 
Durant el curs acadèmic 2018-2019 s’han impartit fins ara set cursos de català a l’Hospitalet amb  99 inscripcions, un 19% més que l’any acadèmic anterior. També s’hi han format 28 parelles lingüístiques i s’han fet 54 pràctiques lingüístiques en establiments comercials de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant adherits al programa Voluntariat per la llengua.