Més de 600 alumnes s’inscriuen als cursos de català del CNL aquest abril

Logo del Consorci per a la Normalització Lingüística

Els cursos s’imparteixen a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset

 

Aquest abril han començat a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset  els cursos de català per a adults del tercer trimestre del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL).

 

Han estat 607 els alumnes que s’han inscrit en cursos que van des del nivell inicial fins al Suficiència 3, però el nivell que ha tingut més demanda ha estat el Bàsic 1, que s’adreça a persones que no saben parlar gens en català i que no l’entenen o el comprenen amb dificultat.

 

L’Hospitalet de l’Infant

 

La setmana passada també va començar a l’Hospitalet de l’Infant el curs Bàsic 3, que el CNL de l’Àrea de Reus organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per donar continuïtat a l’alumnat que al setembre es va inscriure al Bàsic 1 i al gener al Bàsic 2. Catorze persones de procedències ben diverses (4 provenen del Marroc, 1 d’Algèria, 2 de l’Estat espanyol, 2 de l’Argentina i 1 de Romania, d’Ucraïna, de l’Equador, de Colòmbia i de Mèxic) van reprendre les classes, que s’imparteixen el dimarts i el dijous a primera hora de la tarda a les antigues escoles Àster. Aquest curs acabarà el 20 de juny.

 

El curs 2018-2019 a l’Hospitalet de l’Infant, seguint la periodicitat de Reus, els cursos són trimestrals, la qual cosa ha permès organitzar-ne set i no sis, com havíem fet en anys anteriors. Aquest increment de l’oferta de cursos també ha estat possible a Cambrils i Falset perquè han deixat de ser quadrimestrals per esdevenir trimestrals.

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.