Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hospital del Coll de Balaguer

Hospital del Coll de Balaguer
Adreça:
Plaça del Pou, 11 • 4389 L’Hospitalet de l’Infant
Telèfon:
977822122
Web:
https://culturaalabast.cat/hospital-medieval/
Correu electrònic:
cultura@vandellos-hospitalet.cat
Horari:
Horari d’estiu De dimecres a diumenge: de 10.00 a 13.30 h i de 18.00 a 21.00 h Horari d’hivern Dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h Diumenge: de 10 a 14 h Horari de Setmana Santa De dilluns a dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h Diumenge: de 10 a 14 h / Dilluns de Pasqua tancat

El Coll de Balaguer i la seva plana ha estat durant segles una regió estratègica de primer ordre: un pas obligat i difícil pel coll en el camí entre Tarragona i Tortosa.

L’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant va ser fundat oficialment l’any 1344 per l’infant Pere d’Aragó i d’Anjou. És un edifici singular i únic: la majestuositat d’una arquitectura severa i monumental, el caràcter assistencial com a expressió de la viva espiritualitat cristiana de l’època i la determinació militar i política per controlar, defensar, poblar i administrar un territori fins aleshores inhòspit. El monument és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Si voleu conèixer la història de l’Hospital, us recomanem que visiteu el centre de visitants. Descobrireu aspectes sorprenents d’aquesta institució medieval.

A la planta baixa, un audiovisual i una gran maqueta mostra un recorregut històric sobre el territori a l’entorn de l’Hospital i explica la importància estratègica de l’indret.

A la primera planta, diferents elements expliquen l’origen dels hospitals medievals i la singular història de l’Hospital. Un espectacle audiovisual recrea diferents escenes que van tenir lloc en aquest monument: des dels atacs pirates fins a les excavacions arqueològiques amb troballes sorprenents.

No us oblideu d’accedir al pas de ronda de la muralla, a la torre sud-oest, i a la torre nord! Des d’allí podreu admirar unes meravelloses vistes panoràmiques.