El Centre de Normalització Lingüística ja té a punt la programació dels cursos d’abril a l’Hospitalet de l’Infant (inscripcions, els dies 27, 28 i 29 de març)

Logo del Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre les inscripcions per als cursos de català del tercer trimestre a tot Catalunya mitjançant els seus 22 centres, amb una oferta centrada prioritàriament en els nivells inicials i bàsics, que són els que s’adrecen a oferir a la població immigrada la capacitació per entendre i poder usar el català. Amb aquesta oferta, el Consorci referma l’aposta per la llengua com a eina de cohesió social.
 
L’oferta també inclou la resta de nivells, des del nivell elemental al de Suficiència 3, en modalitat presencial i en línia. La majoria de cursos que s’inicien el mes d’abril són la continuïtat de mòduls iniciats en la convocatòria anterior del mes de gener, que permeten la incorporació de nous aprenents.
 
En concret, a l’Hospitalet de l’Infant el nou alumnat es podrà inscriure al nivell Bàsic 3, l’únic que s’ofereix presencialment aquest trimestre, o als cursos en línia amb el Parla.cat els dies 27 i 28 de març, de 16 a 20 h i el 29 de març, de 9.30 a 13.30 h a Sala Ferrer Malet  de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou (c. de les Escoles, núm. 12). Com a novetat cal dir que serà precisament en aquest local, en què té la seu Ràdio l’Hospitalet, on a partir d’ara s’impartiran els cursos de català.
 
Els cursos generals que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR) i l’equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística.
El web del CPNL (www.cpnl.cat) disposa d’un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, comarca, nivell i modalitat.
 
Incentius per continuar l’aprenentatge
Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements, el Consorci ofereix el curs 2018-2019 la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. Així doncs, aquest trimestre serà el primer cop que es podrà aplicar aquesta gratuïtat.
 
D'altra banda, el CPNL ofereix l’adaptació de cursos a mida a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials. L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a resoldre dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa. En aquest sentit, actualment el CNL de l’Àrea de Reus organitza cursos  en línia amb el Parla.cat per a organitzacions com l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Institut Pere Mata.
 
El CNL està situat al Mas Vilanova, al c. de l’Àliga de Reus 1, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet. Es pot demanar més informació al 977 12 88 61.