L’Ajuntament felicita els alumnes de l’institut pel 2n premi al “III Campeonato Energía con conciencia” de la Fundación Repsol

L'alcalde i la directora de l'institut parlant als alumnes

En representació de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; i la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz, han rebut aquesta setmana als alumnes de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant que han guanyat el segon premi del III Campeonato Energía con conciencia de la Fundación Repsol. En un acte de reconeixement celebrat a la Sala Bonet Castellana del Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant dimecres passat, 20 de setembre, l’alcalde va felicitar els 49 alumnes que el curs passat feien 4t d’ESO i que van participar en aquest concurs, que té com a objectiu conscienciar les futures generacions sobre la importància de realitzar un ús responsable dels recursos energètics, a més de despertar l’interès per la ciència.

 

Aquests alumnes van ser representats a la final, que es va disputar el passat 29 de juny a Madrid, per un grup de set estudiants que van defensar la seva auditoria energètica del centre educatiu. Aquell dia, el jurat i la gent des de les seves cases, via Internet, van votar el millor projecte. El projecte guanyador va ser el de l’IES San Juan Bautista de la Concepción (Ciudad Real) i el de l’INS Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, va quedar segon i va ser el que més vots va obtenir online. Per la segona posició, va aconseguir un premi de 3.000 euros, per a invertir en la millora energètica del centre.

 

Tal com va explicar la directora de l’institut de l’Hospitalet de l’Infant, Roser Mas, a l’acte de recepció, amb aquests diners ja s’han canviat els fluorescents del centre per llums LED i durant aquest curs es posaran en pràctica altres millores d’eficiència energètica.

 

Per agrair als alumnes el seu esforç i la promoció del municipi que han fet arreu de l’Estat espanyol (al Campionat hi va participar-ne un total de 34 equips) i alhora sensibilitzar-los sobre la rellevància de valorar els recursos existents i el consum responsable d’energia, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els obsequiarà aquest curs amb una excursió a un espai relacionat amb aquesta temàtica.