Les inscripcions per als cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant, del 18 al 22 de setembre

Cartell dels cursos de català del 1r quadrimestre

L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant juntament amb el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura comencen el dia 18 de setembre les inscripcions per als cursos de català. Concretament seran del 18 al 21 de setembre de 16.30 a 20 h i el 22 de setembre de 9.30 a 13.30 h.

 

Els tràmits es faran a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere, i les classes a l’antiga Escola Àster.

 

Els nivells previstos per al primer quadrimestre són:

►Bàsic 3, dimarts i dijous de 15.15 a 17 h

►Intermedi 3, dimarts i dijous de 17.15 a 19 h

►Suficiència 3, dimarts i dijous de 19 a 20.45 h

I també I1, I2, I3, S1, S2, S3 i C2 en línia.

 

Durant els dies d’inscripció també s’administraran proves de col·locació a les persones que vulguin millorar el seu nivell de català però que no sàpiguen quin és el curs que els correspon fer

.

Per als catalanoparlants s’ofereixen cursos tant presencials com en línia amb el Parla.cat, una bona opció per a persones que no poden assistir a classe. El nivell C2 (Superior, antic D) també es pot fer en línia.

 

A més, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus ofereix cursos presencials a Cambrils, Reus i Falset. El detall del calendari i l’oferta d’aquestes altres localitats es poden consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, ofereixen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta dels nivells de llengua Bàsic i Elemental, que permeten que les persones que acaben d’arribar o que tenen pocs coneixements de català puguin iniciar el contacte amb la llengua i la cultura del territori. Així mateix, els nivells Intermedi, de Suficiència i Superior garanteixen la millora contínua, la consolidació i el perfeccionament de la comunicació oral i escrita en llengua catalana.Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

 

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet consultar els que es fan a tot Catalunya.

 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

 

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.