Gairebé 600 inscrits en la 9a edició de Vandekames, que es disputarà el 3 d'agost

Gairebé 600 inscrits en la 9a edició de Vandekames

Unes 550 persones s’han inscrit a la 9a edició de Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que enguany se celebrarà a Vandellòs el dissabte 3 d’agost. Aquest és el nombre total de persones, de diverses edats, que s’han interessat per participar en les diferents modalitats de curses i caminades organitzades pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

 

En aquesta edició, Vandekames constarà de les dues curses de muntanya (la negra o clàssica, de 24 km amb un desnivell positiu de 1.800 m, que han triat un centenar de corredors; i la roja o express, de 16 km amb un desnivell positiu de 1.000m, que ha atret més de 210 corredors). També inclourà dues caminades (la groga, de 7 km amb un desnivell positiu de 400 m, que ha estat l’opció escollida per més de 70 persones; i la blava, d’iniciació al trail, d’11 km amb un desnivell de 650 m, a la qual s’han apuntat més de 120 persones), que no tenen caràcter de competició; i curses infantils, per a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys (la «Vandekids»). A les curses infantils s’hi han apuntat fins al moment més de 40 nens i nenes (la inscripció, però, estarà oberta encara el mateix dia de les curses).

 

Vandekames forma part també del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN). Per aquest motiu, la cursa negra tornarà a ser puntuable per al Circuit Classic del CCTGN; i la cursa roja, per al Circuit Express del CCTGN.

 

Totes les curses i caminades començaran a disputar-se a partir de les 18 h, a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs, excepte els recorreguts infantils, que s’iniciaran a partir de les 20 h,. El punt d’arribada serà la zona esportiva de Vandellòs, que serà també el lloc on es correran les curses infantils i on se servirà un sopar per a tots els participants. Tots els participants rebran, a més, com a obsequi, una samarreta i podran banyar-se junt amb els seus acompanyats a la piscina municipal del poble.

 

I és que, tal com remarca l’organització, Vandekames és un esdeveniment esportiu “obert a tothom, pensat per gaudir en família, que té com a objectiu fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant”. Compta amb la col·laboració d’uns 150 voluntaris i amb el suport de diverses entitats públiques i empreses privades.