L’Ultra i la Marató Vandekames 2017 s’han avançat al 18 de febrer

Imatge extreta de la pàgina web de la Vandekames

Un centenar de persones s’han inscrit fins al moment a les curses més exigents de la Vandekames, l’esdeveniment esportiu de muntanya que organitzen el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració de més de 150 voluntaris. És a dir, l’Ultra Vandekames 2017, una prova d’ultrarresistència de 89 km i 5.500 m de desnivell positiu que tindrà lloc a les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs i la Serra de Llaberia i que enguany passarà també pels municipis veïns de Tivissa i Pratdip ; i la Marató Vandekames, de 42 km i 2.875 metres de desnivell positiu.

 

Fins ara, aquestes dues competicions adreçades a corredors experimentats s’organitzaven al mes d’agost, juntament amb les curses tradicionals, de diferents graus de dificultat i adaptades a totes les edats i estats de forma física. Enguany, l’organització ha decidit avançar-les al 18 de febrer, atenent les observacions dels corredors experts, que desaconsellaven la celebració de l’Ultra i la Marató a l’agost, un mes en què la calor extrema pot ser perjudicial per a unes proves d’aquesta dificultat. Sí es disputaran el 5 d’agost les curses tradicionals, que formen part del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona, tal com ha explicat el director de la Vandekames, Conrad Solé.

 

Com a novetat, igualment, l’organització ofereix enguany una altra modalitat: la Marató Vandekames per relleus. El recorregut és el mateix que el de la Marató, amb la diferència que s’ha de competir per parelles i que el relleu es farà al poble de Masriudoms.

 

La sortida de l’Ultra està prevista el 18 de febrer a les 5 de la matinada; i la de les dues modalitats de Marató a les 8 del matí a la Plaça de l’Ajuntament de Vandellòs, perquè els participants puguin gaudir tot el dia dels paisatges de les muntanyes de les Terres de Mestral, el territori que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip i que es promociona sota aquesta marca turística. I és que en aquest territori les muntanyes “toquen directament al mar i permeten contemplar sortides i postes de sol espectaculars”, ha remarcat Conrad Solé.  La gran “acceptació i impacte social” de la Vandekames i el fet que permeti “posar en valor i donar a conèixer el patrimoni natural del municipi” és, precisament, el que han destacat tant l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; com la regidora d’Esports, Cristina Borràs. 

 

Es calcula que els primers classificats de l’Ultra poden arribar a la meta, que estarà situada a l’entorn del pavelló esportiu de Vandellòs, a les 5 de la tarda del 18 de febrer i els últims, a les 5 de la matinada del dia 19. L’hora d’arribada dels primers participants de les maratons són les 12 del migdia, aproximadament.

 

El dia anterior a les curses, el 17 de febrer, hi haurà una xerrada sobre l’alimentació en la preparació d’una cursa de llarga distància a Ca la Torre de Vandellòs, a les 19 hores. Anirà a càrrec de la Laia López Águila, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i Postgrau en Farmacologia, complementació i nutrició en l’esport.

 

Les persones interessades a participar en aquestes competicions del mes de febrer, poden apuntar-s’hi fins al 14 de febrer a la pàgina web: www.vandekames.com, en què trobaran tota la informació.