Festa de Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

Imatge de la celebració de Santa Àgueda a l'Hospitalet de l'Infant

Més d’una vintena de dones de l’Hospitalet de l’Infant ha celebrat aquest dimecres 5 de febrer la festa en honor de Santa Àgueda. Com és tradicional, la festa ha començat amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. Aquest acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Nuria Ortiz; i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i ha comptat amb la participació dels regidors Diego García i María José Gómez.

 

L’Andrea Sierra ha estat proclamada alcaldessa; i la Rosa Maria Esparza i la Quica Alfonso, regidores. A continuació, s’ha fet un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Brigi Sancho, Carmen Sancho i Ana Granados, respectivament); i la dona més gran del poble, l’Antonia Saladrigas, de 97 anys, ha rebut un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge al seu domicili.

 

Tot seguit, les participants de la celebració han anat en processó fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda. I ha tingut lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa finalitzarà amb un dinar de germanor.

 

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament.