Fins al 31 de desembre, els joves poden participar en el concurs per al disseny de cartells de promoció de la igualtat de gènere

El llacet lila, com a símbol de la lluita contra la violència envers les dones

Amb motiu de la celebració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va organitzar la Setmana de conscienciació contra la violència masclista. Per aquesta setmana, les regidories de Comunicació, Cultura i Patrimoni, Esports i Joventut van programar conjuntament diverses activitats gratuïtes que van començar el dimecres 22 de novembre, a les 19h, amb una classe dirigida de Latino al Pavelló d’Hifrensa de l’Hospitalet de l’Infant; i una classe dirigida de Ciclo Indoor al gimnàs municipal de Vandellòs. 

 

Per al dijous 23 de novembre, a les 12h, es va preveure l’emissió d’una entrevista a la regidora Celia Ruiz, com a advocada especialista en violència masclista, sobre l’actualitat i perspectives d’aquest problema, a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant. I a les 19h, la projecció de la pel·lícula “Brava”, dins del Circuit Estable de Cinema Català anomenat Cicle Gaudí, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant.

 

El divendres 24 de novembre, a les 12h, va tenir lloc una taula rodona a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, que també va emetre en directe la Televisió de Vandellòs, amb la col·laboració de diferents especialistes en aquest àmbit.

 

I el programa d’actes va finalitzar el dissabte 25 de novembre, a les 17h, amb un cine fòrum entorn a la pel·lícula “La bella i la bèstia”, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou. El visionat d’aquesta pel·lícula va donar peu a un debat sobre “Com establim les nostres relacions de parelles?”

 

A més, del 2e al 26 de novembre, les façanes de Ca la Torre de Vandellòs i del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant es van il·luminar amb el color lila, el color que representa la lluita contra la violència envers les dones.  I del 25 de novembre al 31 de desembre, els joves de 10 a 35 anys podran participar en un concurs per al disseny de cartells informatius de promoció de la igualtat de gènere per al proper 8 de març de 2018. Al document adjunt podeu consultar les bases d’aquest concurs.

 

Amb aquests actes, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, vol sumar-se a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones, per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva eradicació. En aquest sentit, comparteix el contingut del manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials i les associacions municipalistes catalanes, que ha escrit la periodista Mònica Planas.

application/pdf
Cartell (167.18 KB)