Notícies

Imatge de recurs d'una persona passejant les seves mascotes
08/04/2020 L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant també ha aprovat, via decret d’alcaldia, unes mesures per regular les passejades dels animals de companyia mentre duri el confinament. Així doncs, a partir d’ara:   - Només pot treure a passejar l’animal una persona, mai amb altres acompanyants, excepte famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa.   - Les passejades han de ser curtes, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals i no més enllà d’una distància de 200 metres del seu domicili.
Imatge del tancament de la cruïlla de la Via Augusta amb la carretera N-340, al punt kilomètric 1126,8
L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha decretat el tancament de dos dels quatre punts d’accés que hi ha al nucli de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, la cruïlla de la Via Augusta amb la carretera N-340, al punt kilomètric 1126,8; i l’accés a la Via Augusta per l’Alcantarilla Gran ( per l’N-340, al pk 1128,5).
Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Per al dijous 9 d’abril, a les 10 h, hi ha prevista una sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta serà la primera sessió telemàtica de la història del municipi. A causa de la conjuntura actual, derivada de la pandèmia del Covid-19, en comptes de tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Vandellòs se celebrarà a distància, gràcies a Internet, per poder garantir la seguretat de tots els regidors i del personat adscrit a la intervenció municipal i a la secretaria general.  
Imatge dels braçalets blaus amb l'escut de la Policia Local de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha donat braçalets, de color blau amb l'escut del cos policial i l'etiqueta 
Imatge d'un pulsioxímetre
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat al Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant un total de 9 pulsioxímetres, uns aparells per mesurar la concentració d’oxigen que hi ha a la sang amb un lector LED per al dit. Aquests aparells estan molt demandats aquests dies i n’hi ha escassetat, perquè són útils per detectar casos de coronavirus. I és que segons han explicat fonts del CAP, els malalts de coronavirus presenten un nivell d’oxigen a la sang inferior al que es considera normal.
Imatge d'una classe dirigida oferida per l'Àrea d'Esports durant el confinament per la Televisió de Vandellòs
L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i les entitats esportives locals s’adhereixen a la commemoració del Dia mundial de l’activitat física, previst per al pròxim dilluns 6 d’abril.  Perquè, malgrat el confinament, tots els ciutadans i ciutadanes puguin celebrar aquest dia, a partir d’aquest divendres 3 d’abril els proposaran acceptar diferents reptes a través de les seves xarxes socials i grups de Whatsapp.
Ahir dimarts 31 de març, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, va decretar l’activació, en fase d’emergència, del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), associat a malalties transmissibles emergents amb potencial risc. Aquest pla estava activat en fase d’alerta des del passat 12 de març, quan es va constituir el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) i es van prendre les primeres mesures extraordinàries  per evitar la propagació del coronavirus i protegir la ciutadania.  
Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat, via decret d’alcaldia, unes mesures per aplicar el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, amb el qual el Govern espanyol pretén reduir la mobilitat de la ciutadania i frenar la propagació de la Covid-19.   El nou reial decret ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 9 d’abril, cosa que suposa que no han d’anar al seu centre de treball, amb les excepcions dels serveis essencials i altres especificades.  
Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Les mesures que ha pres l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fins al moment, a data 27 de març, per minimitzar els riscos de propagació i contagi del coronavirus, per garantir els serveis municipals essencials, per atendre les necessitats de la ciutadania i, especialment, de les persones més vulnerables; i per limitar l’impacte econòmic de la crisi generada pel contagi del COVID-19 sobre el veïnat i l’empresariat local consisteixen en: