Body: 

L'Hospitalet de l'Infant


El nucli de l’Hospitalet de l’Infant és el més poblat del municipi, amb 5.498 persones censades a data de 13 de novembre de 2019. Està emplaçat a la costa i s’hi pot arribar mitjançant la carretera N-340, l’autopista AP-7, l’autovia A-7, la carretera C-44 i el tren.

Compta amb 3 platges guardonades amb el distintiu de Bandera Blava i el certificat de qualitat EMAS: la Platja de l’Arenal, la més extensa i situada al passeig marítim, on hi ha una base de l’Estació Nàutica de la Costa Daurada; la Platja de la Punta del Riu, al costat del port esportiu; i la platja naturista del Torn, ubicada dins d’un espai natural anomenat Les Rojales. Aquesta darrera platja, de prestigi internacional, llueix també la bandera Ecoplayas.

Altres atractius turístics del poble són: l’antic hospital medieval fundat per l’Infant Pere, fill de Jaume II i Blanca d’Anjou, que data del 1344 i és un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN); l’ermita de Sant Roc (en honor al qual se celebra la Festa Major pels volts del 16 d’agost), el port esportiu, el Centre Cultural Infant Pere, etc.

Una altra festa destacada de l’Hospitalet de l’Infant és la de Sant Pere, que se celebra a l’entorn del 29 de juny.