Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Horaris dels establiments comercials

Horaris dels establiments comercials

Aquí trobareu els horaris comercials i el calendari dels dies festius per l'any 2024.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és un municipi turístic. Per la qual cosa,, els horaris comercials i la seva pròpia normativa són diferents a la resta, ja que els comerços dels municipis turístics disposen d'una obertura i tancament sense limitacions.

Segons la Llei de Comerç, Serveis i Fires del 2017 de la Generalitat, hi ha municipis que es poden catalogar com a turístics. Aquests han de complir almenys un dels supòsits següents:

En primer lloc, que la mitjana ponderada anual de població turística sigui superior al nombre de veïns o població empadronada segons l'Institut d'Estadística de Catalunya i si, a més, el nombre de places d'allotjament turístic i de places de segona residència és superior al nombre d'habitatges de residència primària.

O, per altra banda, si el municipi concorre alguna de les circumstàncies següents:

  • Disposar d'algun bé declarat patrimoni de la humanitat, d'algun immoble d'interès cultural integrat en el patrimoni historicoartístic o d'equipaments culturals que generin una afluència anual de visitants que superi el nombre d'habitants del municipi.
  • Celebració d'un gran esdeveniment esportiu o cultural de caràcter nacional o internacional.
  • Disposar d'alguna àrea comercial amb una oferta singular o clarament diferenciada dels altres centres comercials de Catalunya.
  • Tenir més de 100.000 habitants i registrar més de 600.000 pernoctacions a l'any.
  • Disposar d'una zona portuària on operen creuers turístics i acreditar l'arribada per aquest mitjà de transport de més de 400.000 passatgers a l'any.

Pots consultar altres detalls sobre la normativa turística a l'article 38 de la Llei de Comerç, Serveis i Fires o també pots trobar informació útil a la Guia pràctica dels horaris comercials de la Generalitat de Catalunya.

És per això, que els establiments comercials en municipis turístics com Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant poden ampliar el seu horari sense limitacions.