Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes Majors

Festa de la Germandat

La Festa de la Germandat de Vandellòs, que se celebra cada any a mitjan de maig, consta habitualment d'una vintena d'actes gratuïts, per a tots els públics.

Aquesta festa està organitzada per una dotzena d’entitats locals, amb la implicació dels veïns i veïnes del poble i la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. En aquesta celebració es mostra la riquesa cultural de Vandellòs, un poble unit, dinàmic i viu!

Aquest 2023 se celebrarà del 12 al 14 de maig i constarà d’un total de 25 actes gratuïts, per a tots els públics. Entre aquests, destaca l’obra de teatre «El poliamor», a càrrec de Javi Giménez i Mayte Carreras; el seguici popular pels carrers del poble amb la participació de Lo Boc de la Colla de Diables de Vandellòs, la Colla de Diables Infantils de Vandellòs, Capgrossos de Vandellòs, “El Pepet i la Roseta” (les Manotes dels Diables) i la Banda Municipal de Música Clau de Vent; el concert del grup de versions Prole Band; el concert de tarda i el ball de nit amb l’orquestra Venus; i l’espectacle de carrer «Al Safareig»de Teatralitzat, el monòleg «Ni rastre de qui vam ser» de Fel Faixedas i Carles Xuriguera i el ball de sederes del Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals (CRAC), entre d’altres.

En la festa d’enguany no hi faltaran tampoc els actes tradicionals, com són el «Pal ensabonat» (després del concert de divendres), la venda de coques pel poble, amb la mainada i la Cobla de Reus Jove; les misses, les sardanes, la tirada al plat local social i la recaptació de diners de la Lliga contra el Càncer.

També hi haurà propostes adreçades especialment a la canalla, com ara la gimcana familiar «La cerca del tresor», la «Màgia boja» de Roberto Vara i la cercavila «Festa Xaxipruli» amb la companyia La Sal dels Mars; i al jovent, consistents en diverses actuacions (Dj Txarly, la Xaranga Bandsonats, Dj Jordi & H8er») i en la V Cagada del Ruc, el concurs que organitza l’Associació de Joves de Vandellòs des de fa uns anys al camp de futbol.

El partit de futbol que es disputarà enguany en el marc de la Festa enfrontarà al CFS Vandellòs i el Futsalpax Tarragona CE en la Lliga Cadet de Segona Divisió Cadet.


L’organització

Aquesta festa està organitzada per una dotzena entitats locals (Associació de Comerços de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors, AFA Valdelors, Associació de Joves de Vandellòs, Banda Municipal de Música Clau de Vent, Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs, Club de Futbol Sala Vandellòs, Colla de Capgrossos de Vandellòs, Colla de Diables de Vandellòs, Consell Parroquial, Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Societat de Caçadors Sant Isidre i Secció de Tir la Murta) amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant..

Arxius adjunts

Galeria d'Imatges