Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nadal i Reis

Nadal i Reis

El municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant acull molts actes per Nadal, adreçats especialment als infants. Entre aquests, destaca el Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, com us expliquem en aquest apartat.

Amb l'acte oficial de l'encesa dels llums de Nadal, a la Plaça Drs.Gil-Vernet de Vandellòs i a la Plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant, comencen cada any, a principis de desembre, les festes nadalenques al nostre municipi. A les dues places s'hi presenta la campanya comercial per dinamitzar el comerç local i premiar la fidelitat dels clients que posa en marxa l'Ajuntament. Els premis de la campanya per comparar als establiments comercials de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant o consumir als bars i restaurants locals consisteixen en viatges a les atraccions infantils que s'hi instal·len per aquestes dates (cavallets, trenet nadalenc, etc.) i en tiquets per gaudir gratis de les activitats que s'hi organitzen. 

El dia de l'encesa de llums s'estrena també el mapping nadalenc de l'Hospitalet de l'Infant, l'espectacle audiovisual en 3D que es projecta sobre la façana de l'Hospital del Coll de Balaguer i que té com a protagonistes als alumnes de P5 de cada curs.

Altres actes típics del Nadal són les cavalcades dels Reis (als pobles de l'Hospitalet de l'Infant, Vandellòs, Masriudoms i Masboquera), la visita de l'Home dels Nassos i els Parcs de Nadal. 

L'esdeveniment més característic i més conegut del Nadal al nostre municipi és, però, el Pessebre dels Estels, organitzat per l'Associació Masia de Castelló, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Visitar aquest pessebre és com viatjar en el temps i rememorar escenes i vivències del passat amb les emocions que els records desperten. El que veritablement fa únic aquest pessebre és el lloc: Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX i que cada any, per Nadal, recobra la seva vida.
Així, durant tres o quatre dies, en aquest nucli, a part de reproduir-s’hi algunes escenes bíbliques, s’hi recuperen arts i antics oficis que es realitzaven en pobles de muntanya com el de Castelló. D’aquesta manera, els visitants s’hi poden retrobar amb activitats com la carbonera,
les feines de batre a l’era, els corrals, l’escola, la forja, el forn on se sent de nou el flaire del pa acabat de fer…

D'altra banda, tant al nucli de Vandellòs com a l'Hospitalet de l'Infant es celebra una de les nits més màgiques de l'any, la Nit de Cap d'Any, on es pot gaudir del Sopar de Gala amenitzat amb música en directe.

Galeria d'Imatges