Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida de residus Porta a Porta (PaP): Què és i com funciona

Recollida de residus Porta a Porta (PaP): Què és i com funciona

El PaP consisteix a dipositar els residus degudament separats a la porta de casa el dia que toqui segons el calendari establert. Es recolliran a la porta de casa totes les fraccions excepte el vidre, que es podrà dipositar als contenidors del carrer com fins ara.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té previst implantar a partir del 23 de gener el servei de recollida selectiva de residus «porta a porta» (PaP) a Vandellòs i a diversos zones de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a aquelles situades a l’altra banda de l’antiga via del tren, cap amunt: al barri de Sant Roc i a les urbanitzacions Infant, Els Corralets i Vanessa Park. Aquest servei s’ampliarà als nuclis de Masriudoms i Masboquera, on actualment ja s’està recollint amb aquest sistema la fracció orgànica, per poder reciclar els altres tipus de deixalles.


Què és el Porta a PortaEl funcionament del servei serà el següent: entre les 21.30 h i les 22.30 h, els veïns i veïnes hauran de 
dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent, segons el calendari establert. Secomsa, l’empresa del Consell Comarcal del Baix Camp que gestiona aquest servei, proporcionarà el material necessari a cada habitatge (cubells multi producte i bosses compostables), i, a més, instal·larà un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i, en un futur, aplicar el pagament per participació.

La recollida d'escombraries 'porta a porta' serà per a aquestes fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig. No es recollirà mai una bossa que no sigui de la fracció que toca en funció del dia de la setmana, segons el calendari marcat, i sempre es deixarà un avís. L’única fracció que es podrà deixar a la porta de casa cada dia de recollida serà la tèxtil higiènico-sanitari (bolquers i compreses), en una bossa a banda. El vidre, en canvi, s’haurà de continuar dipositant als contenidors instal·lats a la via pública.

La resta de contenidors que hi ha actualment al carrer es trauran. Només es deixaran habilitades unes àrees d’emergència a les zones afectades que estaran disponibles les 24 h, amb contenidors per a les diferents fraccions. Aquestes àrees serviran per dipositar els residus en casos excepcionals, per exemple, si una persona marxa de viatge o quan es produeixi una generació de residus més alta de l’habitual (en cas de celebracions, festes de Nadal, etc.). Durant les dues primeres setmanes d’implantació d’aquest nou model de recollida selectiva, el porta a porta conviurà amb les actuals bateries de contenidors, però després aquests es retiraran de la via pública.

Les àrees d’emergències estan situades en els llocs següents:

-  A la deixalleria municipal de Vandellòs

-  Al carrer Escoles de Masboquera

-  A l’Avinguda Santa Anna de Masriudoms

-  Al final dels carrers Sajolida i Margalló a la urbanització Vanessa Park  (al costat del pou)

-  Al carrer Mestral de la Urbanització Infant

 

WhatsApp Image 2023-01-16 at 14.04.16.jpegEl principal objectiu d’aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge al municipi i la conscienciació i sensibilització de la població per actuar envers l’emergència climàtica. En termes quantitatius, l'objectiu és incrementar el percentatge de recollida selectiva, de manera que el 2030 el 60% del total de deixalles generades a Vandellòs i l’Hospitalet de l’infant es reciclin (actualment, aquest percentatge és el 43%).

Galeria d'Imatges