Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Desfibril·ladors (espai cardioprotegit)

Desfibril·ladors (espai cardioprotegit)

El municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és un municipi cardioprotegit.

A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a més, el consistori té instal·lats un total de 12 desfibril·ladors en diferents equipaments i espais de la via pública. Aquests aparells de reanimació cardiovascular que serveixen per aplicar descàrregues elèctriques es troben, en concret, en aquests punts de l’Hospitalet de l’Infant: la Base Nàutica, la Plaça Berenguer d’Entença, la Plaça Coll de Balaguer, l’Auditori, el poliesportiu cobert, el camp de futbol de l’Arenal, la Piscina Municipal Coberta, el port esportiu i el Viver d’empreses. I també al Casal i al centre de dia de Vandellòs i al Casal de Masriudoms.

Tots els desfibril·ladors estan ubicats en llocs ben visibles i accessibles a tothom, en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Són semiautomàtics i molt senzills d’utilitzar. En aquest sentit, cal tenir en compte que la supervivència de les persones afectades per cardiopaties coronàries depèn, en bona mesura, d’un diagnòstic ràpid i un tractament immediat que sovint no pot esperar fins a l’arribada de professionals sanitaris o l’accés a un centre o servei assistencial.

Els que es troben a la via pública són capaços de realitzar automàticament una trucada al 112 i disposen de geolocalització per tal que l’ajuda sanitària pugui trobar la gent ràpidament. 

En la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) i en l’aplicació per a mòbil gratuïta “Cardionlive” es pot consultar la ubicació de cadascun dels aparells instal·lats.

En aquest mapa podeu consultar els desfibril·ladors que hi ha al municipi. En vermell s'indiquen els que estan ubicats a un equipament municipal i en verd els que estan a la via pública.

Galeria d'Imatges