Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taula de Salut Comunitària

Taula de Salut Comunitària

El 19 de febrer de 2019 es va crear oficialment aquest espai de trobada i de debat de professionals del sector, de tècnics municipals, d’entitats locals i de veïns interessats en aquest àmbit.

Aquests agents és previst que es reuneixen periòdicament, per abordar les necessitats existents i per plantejar accions encaminades a la millora de la salut i al benestar de la població des de diferents vessants.

 S’organitza en dues subtaules:

 

  • Una integrada pels tècnics municipals, que valorarà quines polítiques es podran implementar tenint en compte els recursos i les competències municipals i que també farà un seguiment de les propostes d’acció.
  • Una altra formada per la ciutadania, que posarà de manifest els problemes i necessitats existents al municipi en matèria de salut.

En aquest projecte, la col· laboració i la coresponsabilitat són factors clau, perquè es tracta de sumar sinergies, recursos i programes per assolir un major grau de penetració en la promoció de la salut.

L’objectiu és incidir sobre els condicionants socioeconòmics, culturals i ambientals, no sobre la salut pròpiament dita, que és competència de la Generalitat de Catalunya. Alguns d’aquests determinants de la salut sobre els quals es pot intervenir  són, per exemple,  l’educació, l’atur, l’aigua i el sanejament, l’habitatge, les condicions de treball, les barreres arquitectòniques, etc.

Inscripcions

La Taula continua oberta a la participació ciutadana. Si alguna persona vol formar-ne part, encara pot incorporar-s’hi. Per fer-ho, s’ha d’adreçar a la Regidoria de Salut, ubicada a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

 

Galeria d'Imatges