L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estableix el teletreball com a forma preferencial de prestació del servei

Foto de la reunió de l'alcalde amb els tècnics de protecció civil i de recursos humans del 20 de març
Per complementar les mesures preses per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant el passat 13 de març per protegir la salut i seguretat de la ciutadania i dels empleats públics municipals i les mesures d’adaptació funcional dels serveis aprovada per Decret d’alcaldia el mateix dia, aquest divendres 20 de març s’ha aprovat un nou Decret d’alcaldia que té com a objecti reduir el treball presencial.
 
Per mitjà d’aquest decret s’ha establert que, a partir del dilluns 23 de març, el teletreball serà la forma preferencial de prestació del servei, per tal de mantenir les dependències municipals el menys concorregudes possible. Els llocs de treball de l’Ajuntament que estan sotmesos a la presencialitat en el centre de treball seran els següents:
 
Jutjat de Pau: 1 persona
Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC): 2 persones (una a Vandellòs i una altra a l’Hospitalet de l’Infant).
Tecnologies de la informació i comunicació: 1 persona
Obres i Serveis: 1 cap de colla i 4 operaris
Bus municipal: 1 conductor
Policia Local: tots els efectius disponibles
Protecció Civil: 1 tècnic
Medi Ambient: 1 cap de colla, 3 operaris de jardineria, 4 operaris de neteja viària
Esports: 1 operari de manteniment
 
Els empleats municipals que hagin de continuar assistint al lloc de treball habitual 
hauran de respectar les recomanacions i mesures obligatòries higièniques aprovades en Decret d’alcaldia del 13 de març.
 
Els serveis presencials mínims establerts en aquest nou Decret d'alcaldia podran anar variant en funció de l'evolució dels esdeveniments dels propers dies.
 
Equipaments i serveis tancats
Cal recordar que actualment estan tancats els equipaments i serveis municipals. En concret: les llars d’infants, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults, les biblioteques, el Teatre-Auditori, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, el Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, els Casals de Joves, les instal•lacions esportives, l'Oficina de Turisme, els Casals d’avis, els centres de dia per a la gent gran i des d’ahir dijous 19 de març, també les deixalleries.
 
També estan suspesos els mercats ambulants (tant el de Vandellòs com el de l’Hospitalet) i les activitats organitzades per l’Ajuntament. De la mateixa manera, estan suspesos els serveis municipals (cursos de català, cursos del Viver d’Empreses d’IDETSA, el servei de la Unitat d’Escolarització Compartida, UEC; i els serveis vinculats als centres educatius: menjador escolar, acollida i transport escolar.
 
Les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC) romanen obertes. La informació a la ciutadania, de fet, està centralitzada a les oficines de l’OMAC, ubicades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. No obstant això, es prioritza l’atenció telemàtica o telefònica i es redueix l’atenció personalitzada en els casos que són imprescindibles.
 
També està oberta la residència per a la gent gran de Vandellòs, on les persones usuàries estan ateses per professionals sanitaris que estan seguint els protocols que garanteixen la seva seguretat i estan extremant les precaucions.