Oberta la 2a convocatòria del Pla d’ocupació municipal (fins al 28 de setembre)

Logo de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert la segona convocatòria del Pla d’ocupació municipal (POM) de 2018. En aquesta segona convocatòria preveu contractar una quinzena de veïns del municipi en situació d’atur, d'acord amb criteris socioeconòmics. Com en l’anterior convocatòria, entre els contractats hi haurà persones amb discapacitat.
 
Els veïns interessats a participar-hi poden presentar les seves instàncies fins al 28 de setembre, a les oficines municipals d’atenció ciutadana, situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Aquí podeu consultar-ne les bases
 
 
Al POM de 2018 el consistori hi destinarà enguany prop de 600.000 euros, una quantitat similar a la de l’any passat. Amb aquests diners, l’Ajuntament preveu donar feina aquest 2018 a una cinquantena de persones, en total, per terminis de tres a sis mesos a jornada completa, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d’espais públics i d’espais naturals i suport administratiu. A la primera convocatòria del Pla d’ocupació municipal, del mes de març, ja va contractar-ne una quarantena, per al període d’abril a octubre.
 
Actualment, la taxa d’atur a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és del 5,44%, segons dades del mes d'agost de 2018. Tot i que la taxa d’atur al municipi és inferior a la del conjunt de Catalunya (11,39%) i de l’Estat espanyol (14,70%), el consistori creu que “representa un volum d’aturats a considerar (232), perquè pateixen les conseqüències d’aquesta situació”, ha dit el regidor d’Hisenda, Frederic Escoda. A l’hora de seleccionar els contractats, però, l’Ajuntament donarà prioritat als més vulnerables, a aquells que tenen greus dificultats familiars i econòmiques i aquells que tenen una edat avançada”, ha precisat Escoda.