Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebra el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’actes

Cartell dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones, al municipi

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, les regidories de Cultura, Esports i Joventut de Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la URV del municipi, l’entitat local Les Violetes i els mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) s’han coordinat per organitzar un programa d’actes que va començar el proper dilluns 4 de març i finalitzarà el divendres 22 de març.

 

El primer acte es titulava «Dansant l’energia: sessió de dansa del ventre, dansa lliure, cos i moviment» i va tenir lloc el dilluns, 4 de març, a les 19.15 h, a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

 

L'endemà, el dimarts 5 de març, hi va haver un taller de pancartes «Do it yourself», a les 17.30 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant; i a partir de les 19.15 h, a la sala Dedalts de Ca la Torre de Vandellòs, la lectura institucional del manifest commemoratiu del Dia Internacional de les Dones; i la conferència «Dones a la Guerra Civil», a càrrec de la historiadora Aïda Sánchez Martínez.

 

La lectura institucional del manifest va tenir lloc a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, el dimecres 6 de març, a partir de les 18 h. Posteriorment, David Sánchez, diplomat en Magisteri a la URV i terapeuta personal, familiar i d’equips  va impartir la conferència «Noves masculinitats» en la mateixa sala.

 

El dijous 7 de març, a les 19 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, es va projectar la pel·lícula «Carmen y Lola», recomanada per a majors de 12 anys. L’entrada serà gratuïta.

 

El divendres 8 de març, a les 18 h, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i el divendres 22 de març, a les 18 h també, però a la Biblioteca de Vandellòs, Silvia Palazón oferirà una sessió de conta contes titulada «La princesa i el pirata».

 

El dissabte 9 de març, a les 12 h, hi va haver una «Masterclass zum-va» gratuïta a la Piscina Municipal Coberta.

 

Les portes del Teatre Auditori de l’Hospitalet es van obrir  el diumenge 10 de març, a les 18 h, per acollir l’obra de teatre «Només una vegada», un espectacle sobre la violència de gènere, dirigit per Marta Buchaca; i interpretat per Anna Alarcón, Maria Pau Pigem i Bernat Quintana.

 

A més, del 4 al 10 de març, les façanes de Ca la Torre de Vandellòs i del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet es van il·luminar amb el color lila, per donar visibilitat a les reivindicacions de les dones.

 

Altres actes

 

A banda d’aquests actes oberts al públic, s’hi va organitzar una taula rodona sobre «La dona i l’esport» a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, el divendres 8 de març, que s’ha emès en diferit; i una penjada de missatges del 8M, el mateix dia, a les 12.45 h, al pati de l’INS Berenguer d’Entença.

 

A l’institut, igualment, l’equip de la Regidoria de Joventut va fer unes tutories als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO sobre els motius de la celebració del Dia Internacional de les Dones, del 25 de febrer al 8 de març.