Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebra el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’actes

Cartell del programa d'actes pel Dia Internacional de les Dones

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un programa d’actes que començarà el proper dissabte 3 de març i finalitzarà el diumenge 25 de març.

 

El primer acte va ser la “Cursa/Caminada per la igualtat”, que  el diumenge 4 de març va aplegar un centenar de persones. El punt de sortida del recorregut, d’1,5 Km, va ser  la Plaça Coll de Balaguer de l’Hospitalet de l’Infant.

 

Del 5 al 8 de març, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant; i del 6 al 8 de març, a Ca la Torre de Vandellòs, hi haurà muntat un mural perquè els ciutadans i ciutadanes l’omplin amb les imatges de les dones que els inspiren.

 

Per al 6 de març, s'hi va programar a una sessió de “Meditació per la igualtat”, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19h; i a la mateixa hora, a les 19h, la lectura del manifest per la igualtat de gènere a Ca la Torre. En aquest equipament municipal de Vandellòs, tot seguit, a les 19.30 h, la doctora en Història Contemporània per la Universitat Rovira i Virgili (URV) Mireia Ros i Domènech va impartir la xerrada col·loqui “Presoneres del moviment republicà irlandès”.

 

L’altra xerrada col·loqui organitzada, sota el títol “El maig de les dones. El moviment feminista a Catalunya durant la transició” va anar a càrrec de Meritxell Ferré Baldrich, historiadora i doctora en Història per la URV, el dimecres 7 de març, a les 19.30 h, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere.

 

La lectura del manifest a l’Hospitalet de l’Infant tindrà lloc aquest dijous 8 de març, a les 12 h, a la Casa de la Vila. El mateix dia, però a les 18 h, es lliuraran els premis del concurs de disseny de cartells de promoció de la igualtat de gènere convocat per la Regidoria de Joventut; i s’oferirà un berenar a la Sala Bonet Castellana. I a les 19h, hi haurà la projecció de la pel·lícula “Marie Curie”, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

 

Divendres 9 de març,  a les 18h, la narradora Lídia Clua explicarà als infants el conte “I van moure muntanyes”, a la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet, relacionat amb la vàlua de les dones.

 

L'últim acte serà “Cabareta!”, un espectacle de l’actriu Maria Molins i la pianista Bárbara Granados (besneta del compositor Enric Granados), que “han escrit i compost a quatre mans una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia. Un cabaret com els d’abans però d’ara i en clau de dona”, com s’explica en la sinopsi d’aquesta obra que es representarà al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant el diumenge 25 de març, a les 18 h.

 

A banda d’aquests actes pròpiament dits, fins al 10 de març romandrà oberta l’exposició “Dones Iconsdeluxe”,  que es pot veure a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant des del passat 26 de febrer; i la mostra dels cartells presentats al concurs de disseny convocat per la Regidoria de Joventut, del 5 al 18 de març al vestíbul del Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

 

A més, del 5 a l’11 de març, la façana de Ca la Torre de Vandellòs i del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet s’il·luminaran amb el color lila, per donar visibilitat a les reivindicacions de les dones.

 

El cartell del programa d’actes inclou el dibuix de la jove de 15 anys que ha guanyat el concurs de disseny de cartells de promoció de la igualtat de gènere convocat per la Regidoria de Joventut, en la categoria juvenil: Ona Garcés Carretero.

application/pdf
Cartell (577.16 KB)