Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Presentació del Quadern d'història local número 3 / 19/04/2024, a les 19.00 h / Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant

Organitza: Secció d’Història i Patrimoni del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant

La Secció d’Història i Patrimoni del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant  us convida a la presentació del tercer volum dels Quaderns d’Història Local.

En aquesta nova publicació del Foment Cultural es tracten temes tan variats sobre la història del nostre municipi com la vida darrere el taulell de Mari Carme Farnós al quiosc i al Cafè i Diari, la meteorologia a l'Hospitalet de l'Infant, l'arquitecte Federico Llorca i l'església de Sant Pere, les quintes al Vandellòs del XIX, el museu del Ferrocarril de Móra la Nova i la repressió de postguerra a Vandellòs. Com a novetat s'inclou un dossier de tres articles sobre el garrofer, arbre emblemàtic del terme.
Amb sis nous col·laboradors l'obra ha estat escrita per Óscar Pinto, Gerard Martín, Antoni López, Álvaro Tomás, Ildefonso Irún , Francesc González, Xavier Rodríguez, Joan Tous, Francesc Xavier Cort i Jordi Sasplugas.
La publicació va néixer amb la intenció de recuperar l'esperit que, des del Foment Cultural, l'any 1991 va inspirar l'edició de la primera monografia dedicada a la història de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. La voluntat és continuar obrint el ventall de col·laboradors i, en conseqüència, poder oferir una mirada multidisciplinària que reflecteixi tota la complexitat de la història local. També, donar cabuda a totes aquelles veus de l'entorn geogràfic i cultural, a través de la secció "Firma invitada".