Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’empresa municipal IDETSA fomenta l’ocupació juvenil a través d’un nou projecte Singulars

Diversos municipis del Baix Camp, entre els quals hi ha Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, participen en aquesta iniciativa adreçada a persones joves en situació d’atur i no integrades en els sistemes d’educació
L’empresa municipal IDETSA fomenta l’ocupació juvenil a través d’un nou projecte Singulars
Façana de la seu d'IDETSA

Sota la denominació Posant en valor el territori i la innovació al Baix Camp, s’ha posat en marxa aquest mes de gener el nou projecte Singulars, que té per objectiu fomentar l’ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur, i que rebran orientació professional personalitzada d’acord amb les seves característiques i interessos laborals.

El nou projecte, que s’emmarca dins la Garantia juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, es portarà a terme a partir del treball conjunt de cinc entitats públiques de la comarca: IDETSA (l’empresa municipal responsable de la promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i Mas Carandell, que coordina el projecte.

El projecte Singulars preveu prospecció i contacte amb les empreses del territori per impulsar la inserció de les persones participants. Aquesta prospecció anirà a càrrec de Mas Carandell, i la resta d’entitats s’ocuparan de l’orientació i de la formació professionalitzadora.

A banda de rebre orientació laboral, els i les joves tindran l’oportunitat de mantenir trobades i reunions amb empreses del territori, així com l’opció de fer un dels dos itineraris formatius que s’ofereixen:

  • Operacions bàsiques de cuina, amb l’objectiu d’apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat, i

  • Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents, per donar a conèixer eines bàsiques d’informàtica inicial que són la porta a l’ús de les TIC en el sector alimentari.

Ambdues qualificacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1. En el primer cas, de la família d’Hoteleria i turisme; i en el segon, d’Administració i gestió. A més, inclouen la realització d’un període de pràctiques en empreses del sector.

IDETSA ha contractat una orientadora que portarà un grup de 20 persones joves participants i que acompanyarà al jovent en els dos itineraris formatius: el d’Operacions bàsiques de cuina, de 350 hores, en col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; i el d’ Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents, de 440 hores, en col·laboració l’Ajuntament de la Selva del Camp, segons ha precisat la regidora de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, María José Gómez.

Les noies i nois que tinguin interès a participar poden fer la inscripció fins a finals d’agost de manera presencial a cadascuna de les cinc entitats col·laboradores o per Internet, emplenant el formulari que trobaran en aquest enllaç de la pàgina web d’IDETSA: https://www.idetsa.cat/projectes-singulars-joves/.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. Finalitzarà el 31 d’octubre del 2022

Galeria d'Imatges